Opas pukuhuoneen kaappien valintaan

Oikein valitut pukuhuoneen kaapit helpottavat käyttäjiensä arkea. Kun kaapit on valittu käyttäjäkunnan tarpeet sekä tilan vaatimukset huomioiden, käyttömukavuus kasvaa ja tavaroiden säilyttämisestä tulee vaivatonta. Jos kaapit eivät vastaa käyttäjien tarpeisiin, voit olla varma, että saat kuulla siitä pettyneiden palautteiden muodossa.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten valitset tilaasi sopivat pukuhuoneen kaapit ja vältyt virhehankinnoilta.

Kolme kysymystä, joiden avulla löydät tilaasi sopivat pukuhuoneen kaapit

Kun olet valitsemassa pukuhuoneen kaappeja, on kolme olennaista kysymystä, joihin tarvitset vastauksen:

 1. Ketkä kaappeja käyttävät?
 2. Minkä kokoiseen tilaan kaapit tulevat ja paljonko kaappeja tarvitaan?
 3. Millainen lukitusjärjestelmä kaappeihin halutaan?

Vastaamalla näihin kysymyksiin olet jo pitkällä kaappien valinnassa.

1) Ketkä kaappeja käyttävät?

Tärkein asia pukuhuoneen kaappeja valitessa on pohtia tulevien kaappien käyttäjäkuntaa: ketkä kaappeja käyttävät, kuinka usein ja minkälaiseen tarkoitukseen? Nämä tiedot ovat olennaisia kaapin koon, varustelun ja lukitusjärjestelmän valitsemiseksi.

Jos olet hankkimassa kaappeja esimerkiksi toimistoon työntekijöiden henkilökohtaiseen käyttöön, vaatimukset kaapille ja lukitusjärjestelmälle ovat toisenlaiset kuin jos käyttäjinä on uimahallin tai kuntosalin päivittäin vaihtuva asiakaskunta. 

Valitse kaapin sisävarusteet käyttäjän tarpeen mukaan

Turenko Innova on suosituin pukukaappimallimme, johon kuuluu vakiovarusteena hattuhylly, kahdella ankkurikoukulla varustettu vaatetanko ja oveen pyyhekoukut. Kaappien varusteisiin on kuitenkin mahdollista tehdä muutoksia käyttäjien tarpeiden mukaan.

Kaappeja valitessa on hyvä aina aluksi pohtia, mitä kaikkia varusteita käyttäjät tulevat kaapeissa säilyttämään.

Jos pukukaapit tulevat käyttöön esimerkiksi päiväkotiin lapsille, kaapeissa on hyvä huomioida koon lisäksi, että varusteet ovat sopivalla korkeudelle lasten käyttöön. Tällöin hattuhyllyn sijoittaminen kaapin yläosaan on todennäköisesti tarpeeton ratkaisu. Yläkouluissa ja lukioissa voi puolestaan olla tarve, että mopokypärä mahtuu kaappiin. Tämä on huomioitava kaapin varustelussa sekä leveydessä. 

Eri toimialoilla taas saattaa olla työvaatteita ja -varusteita niin paljon, etteivät perinteisen kokoiset pukukaapit riitä. Kaappeja valitessa onkin hyvä aina aluksi pohtia, mitä kaikkia varusteita käyttäjät todennäköisimmin tulevat kaapeissa säilyttämään.

Pohditko, mitä teidän tarpeistanne on hyvä huomioida kaappien valinnassa? Asiantuntijamme auttavat! Ota yhteyttä täällä ››

2) Minkä kokoiseen tilaan kaapit tulevat ja paljonko kaappeja tarvitaan?

Kun käyttäjäkunnan tarpeet ovat selvillä, seuraavaksi on hyvä tarkistaa tilan koko: kuinka paljon kaappeja tarvitaan ja mahtuvatko ne suunniteltuun tilaan? Pieneenkin tilaan on mahdollista saada mahtumaan reilusti kaappeja, mutta paloturvallisuus on kuitenkin aina huomioitava kaappien määrää mitoitettaessa.

Mikäli tarve pukukaappien määrälle on suurempi kuin mitä tilaan mahtuu, voi Z-kaapit olla varteenotettava vaihtoehto. Z-kaappi on puolikas yhdestä pukukaapista, joten niitä mahtuu enemmän pieneen tilaan. Käyttäjäystävällisyyden kannalta on kuitenkin tärkeää huomioida, että koska Z-kaappi on perinteistä pukukaappia pienempi, sinne myös mahtuu vähemmän säilytettävää. Pukukaappeja valitessa käyttäjän tarpeet tuleekin olla aina ensisijainen kriteeri valinnalle.

Käyttäjän tarpeet tulee olla aina ensisijainen kriteeri pukukaappien valinnalle.

Jos olet epävarma, kuinka paljon kaappeja tilaanne mahtuu tai sopiiko Z-kaapit tarpeeseenne, ota yhteyttä Turenko-tiimiimme. Autamme mielellämme suunnittelussa! Ota yhteyttä täällä ››

3) Millainen lukitusjärjestelmä kaappeihin halutaan?

Kolmas olennainen asia pukuhuoneen kaappeja valitessa on lukitusjärjestelmän päättäminen. Lukitusjärjestelmä tulee aina valita käyttäjäkunta huomioiden. Vaikkei lukitusjärjestelmä aina ole välttämätön, se kuitenkin lisää käyttömukavuutta ja -turvallisuutta käyttäjien keskuudessa merkittävästi.

Jos kaapin käyttäjä on aina sama, lukitusjärjestelmäksi sopii helppokäyttöinen sylinterilukko. Mikäli käyttäjä vaihtuu usein, sopiva ratkaisu lukitusjärjestelmäksi voi olla esimerkiksi numerokoodilukko.

Kuntosalien pukuhuoneisiin kaappien lukitukseen suosittelemme salpalukitusta, joka mahdollistaa käyttäjän oman riippulukon käytön. Perinteinen Abloyn avainlukko on puolestaan suosittu vaihtoehto uimahallien pukukaappeihin.

🔒 Suositellut lukitusjärjestelmät henkilökohtaiseen käyttöön:

 • sylinterilukko
 • elektroninen lukko
 • Abloy Classic

🔒 Suositellut lukitusjärjestelmät yleiseen käyttöön:

 • numerokoodilukko
 • elektroninen lukko
 • salpalaite riippulukkoa varten

Tutustu lukitusjärjestelmiin tarkemmin täältä ››

Viimeistele kaappien valinta tarkentamalla toiveesi

Kun olet vastannut yllä oleviin kysymyksiin, olet jo pitkällä kaappien valinnassa. Halutessasi voit täsmentää toiveitasi pohtimalla vielä seuraavia kohtia ennen tarjouspyynnön jättämistä.

🔵 Personoi kaapin ulkonäkö

Valmistamme kaikki valikoimamme kaapit teräksestä, jotta ne kestävät käyttöä ja säilyvät hyvänä vuosien ajan. Kaappien ovimateriaaliksi voit valita teräksen sijaan laminaatin, joka on käytössä hiljaisempi ja käyttäjäystävällisempi.

Saat personoitua kaapit valitsemalla teille sopivan värin RAL-värikartan sävyistä, suosituimmat värimallimme löydät täältä. Voit valita sekä runkoon että oviin eri värit. Katso esimerkkinä Elematic Oy:lle toteuttamamme värikäs ratkaisu.

🪑 Istuinpenkeillä vai ilman?

Kaikkien kaappiemme yhteyteen on saatavissa kiinteät tai irralliset istuinpenkit, jotka helpottavat pukeutumista ja tavaroiden järjestelyä. Penkki on tukeva istumista varten, mutta helpottaa myös käyttäjäänsä, kun tavaroita ei tarvitse laskea maahan asti.

Pohdi tarvitseeko tulevien kaappienne käyttäjäkunta istuinpenkkiä kaappien yhteyteen. Esimerkiksi GoGo Expressille toteuttamassamme ratkaisussa oli mukana kiinteät jalustapenkit.

💧 Huomioi kosteat olosuhteet

Mikäli kaapit tulevat kosteisiin olosuhteisiin, kuten uimahalleihin tai kylmäkellareihin, on tämä huomioitava materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi sinkitty teräslevy ja rst-jalat ovat hyvä valinta kosteisiin tiloihin, sillä ne kestävät kosteutta perinteisiä materiaaleja paremmin, eivätkä lähde ruostumaan kovemmassakaan käytössä.

🌬 Yhdistä ilmastointi

Pukuhuoneen kaappeihin on mahdollista yhdistää ilmastointi suoraan ilmastointiputken avulla, jotta kaapit säilyvät raikkaina ahkerasta käytöstä huolimatta. Olemme toteuttaneet ilmastoidun kaappiratkaisun muun muassa Arla Ingmanille.

Kevyempi ratkaisu kaappien tuuletusta varten on reiällinen pohja ja/tai katto. Mikäli olet epävarma, mikä ratkaisu tarpeeseenne sopii, älä epäröi kysyä apua Turenko-tiimiltämme.

👕 Erittele likaiset ja puhtaat vaatteet

Jollain toimialoilla, kuten elintarviketeollisuudessa, on tarpeellista saada eroteltua likaiset ja puhtaat vaatteet. Tämä onnistuu kätevästi vaihto- ja palautuskaappimallimme avulla, johon voidaan lisätä toiveenne mukaisesti lokerikot tai pyykkipussit. Kysy lisää vaihtoehdoista ottamalla yhteyttä täällä.

Erikoisemmatkin ratkaisut onnistuvat käden käänteessä

Kun tilaat pukuhuoneen kaapit Turengolta, vain mielikuvituksesi on rajana kaappien ulkomuodon, värityksen ja varusteluiden osalta. Olemme nimittäin siinä mielin joustavia, että teemme toiveidesi mukaiset säilytysratkaisut käden käänteessä. 

💡 Olemme toteuttaneet muun muassa:

 • erivärisiä kaappeja sommitellusti
 • kampaamokaappeja
 • suksikaappeja
 • palomieskaappeja.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous pukuhuoneen kaapeista jo tänään!

Etsitpä perinteisiä tai hieman erikoisempia pukuhuoneen kaappeja, meiltä löydät taatusti toiveidesi mukaiset ratkaisut. Kerro siis rohkeasti toiveesi, me toteutamme sen!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous täällä ››

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Jätä tarjouspyyntö

COPYRIGHT 2021

chevron-down